Nieuws

Accreditatiepunten medewerkersdag SVN

Op 31 oktober en 1 november wordt het jubileumcongres van SVN, Sterilisatie Vereniging Nederland, gehouden ter ere van het 45-jarig bestaan van vereniging. Alle CSA’s in Nederland hebben een aankondiging poster ontvangen met een begeleidende brief. In de brief staat dat de medewerkersdag is geaccrediteerd met 40 SVN punten, dit moet natuurlijk 40 SVN punten zijn voor beide dagen, 20 per dag en 10 per dagdeel.

 

Meer aandacht nodig voor veilig gebruik van medische technologie

Op de website van de IGZ staat een rapport over de invoering van het convenant 'Veilige toepassing medische technologie in ziekenhuizen'. Invoering blijkt nog onvoldoende geborgd en dit brengt een onwenselijke situatie met risico's voor de patiënt met zich mee. Lees hier het hele artikel op de website van de IGZ.

 

Europees Parlement wil betere controle op medische hulpmiddelen

Het Europees Parlement heeft met een ruime meerderheid ingestemd met wetsvoorstellen die de controle op en certificering van medische producten moeten verbeteren. Het gaat om producten als borstimplantaten en kunstheupen.
Het Europees Parlement wil met de nieuwe wetgeving vooral bereiken dat medische producten beter te traceren zijn en dat patiënten en medici beter geïnformeerd zijn over de producten die ze gebruiken. Lees meer...

 

accreditatie praktijkopleiderstraining SVGB

Werkbegeleiders en praktijkopleiders die betrokken zijn bij het opleiden van een leerling MSMH en op dit gebied aan deskundigheidsbevordering willen doen, kunnen de 2 daagse Praktijkopleiderstraining van de SVGB volgen. Deze training kan ook incompagny worden aangeboden. De deelname levert 20 accreditiepunten op.
Kijk voor meer informatie en  voor  aanmelding: www.svgb.nl en dan de button 'naar het servicepunt'.

 

RIVM Validatie rapport

Het RIVM rapport "Validatie van stoomsterilisatoren in de Nederlandse ziekenhuizen: Stand van zaken" is gepubliceerd.

Klik hier om door te gaan naar de RIVM website.

Het rapport kunt u hier downloaden.

 

Symposium 'Schaduwzijden in de decontaminatie van flexibele endoscopen'

Klik op de aankondiging om door te gaan naar de website van het Wenckebachinstituut.

 

Programma voorjaarscongres

 

Voorjaarscongres SVN

(In)valide Validatie

Vrijdag 21 maart 2014


Klik hier om door te gaan naar het aanmeldformulier.


Het programma kunt u hier downloaden.

Aan het congres zijn 20 SVN accreditatiepunten toegekend (10 per dagdeel).

 

Educatiedagen 2014 Interster

Ook Interster International beidt in 2014 diverse scholingsdagen aan. U kunt hier de folder bekijken.

 

Lijst met geaccrediteerde MSMH's

De accreditatiecommissie (onderdeel van de opleidingscommissie) heeft hard gewerkt om alle aanvragen die eind 2013 nog binnen kwamen te verwerken. U kunt de meest recente lijst hier bekijken.

 

Diaconessenhuis Meppel roept patiënten terug

Het Diaconessenhuis in Meppel roept 198 patiënten terug, omdat deze zijn behandeld met cystoscopen die niet gedesinfecteerd zijn. Mogelijk hebben patiënten daardoor hepatitis B, C of hiv opgelopen.

Het gaat om mensen die in het ziekenhuis waren voor een blaasonderzoek. Ze werden tussen 5 november en 23 december onderzocht met een cystoscoop. Artsen kijken bij zo'n onderzoek met een holle buis in de plasbuis en de blaas.
Eind vorige maand bleek dat de cystoscopen in het Diaconessenhuis niet op de juiste manier zijn gedesinfecteerd.
Uit onderzoek blijkt dat er geen bacteriën op de medische apparatuur zijn aangetroffen. Toch roept het ziekenhuis de patiënten terug. "Hoewel de kans op infectie zeer klein is, wil het Diaconessenhuis uitsluiten dat patiënten een infectie hebben opgelopen."

Er is bloedonderzoek nodig om vast te stellen of patiënten zijn besmet. Dat gebeurt de komende dagen. Na vijf werkdagen is de uitslag bekend.

 

Bron: nos.nl

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 8