Nieuws

Scholing 'Kwaliteit in scopenbeleid'

Op 7 oktober, 4 en 25 november 2015 wordt door STIP opleidingen de scholing 'Kwaliteit in scopenbeleid' aangeboden. Meer informatie vindt u hier.

 

Symposium logistiek medewerkers OK

Op 29 mei 2015 wordt een symposium georganiseerd voor logistiek medewerkers OK. Hier vindt u de uitnodiging en meer informatie.

 

Schippers: verstrekking hulpmiddelen kan beter

Minister belooft Tweede Kamer zorgvuldiger registratie

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid stelt een aantal onderzoeken in naar de verstrekking van hulpmiddelen, zoals incontinentiemateriaal, glucosemeters, bekkenbodemmatjes en heupen. Schippers is niet tevreden over hoe het nu gaat. De verstrekking via de zorgverzekeraars bespaart de premiebetaler veel geld. “Maar een aantal zaken gaat niet goed.”
 

Dubbel succes voor CSA Bernhoven Ziekenhuis

Ze zijn trots, de collega's van de afdeling CSA. En terecht. De afdeling heeft twee kwaliteitsstandaarden behaald. De ISO 9001 én de ISO 13485. ISO is de internationale organisatie voor standaardisatie en stelt internationaal erkende kwaliteitsnormen voor bedrijven vast.

Dat de afdeling CSA twee ISO normen tegelijk heeft behaald, mag uniek worden genoemd. Naast Bernhoven zijn er geen ziekenhuizen in Nederland die beide ISO normen behaald hebben. Wel zijn er twee ziekenhuizen die alleen de ISO 13485 hebben. Lees meer...

 

In de media: CE-markering en Notified Bodies

Maandag 1 december was CE-markering en de toekenning hiervan door Notified Bodies onderwerp van het televisieprogramma Radar. In de uitzending kunt u het traject volgen wat Radar gevolgd heeft om een CE-markering te krijgen voor een mandarijnennetje, met als beoogd doel het ondersteunen van de bekkenbodem. U kunt de uitzending hier bekijken.

 

RIVM rapport "Registratie van implantaten in Nederland: inventarisatie en pilot"

Er komt eind dit jaar een landelijk implantatenregister. Om de administratieve last zo klein mogelijk te houden, wordt bij het vullen van dit register gebruik gemaakt van bestaande registraties. Op dit moment zijn de landelijke registers van enkele wetenschappelijke verenigingen al geschikt voor een directe toepassing in het implantatenregister. De meeste interne registraties van ziekenhuizen en particuliere klinieken zijn echter nog niet rechtstreeks bruikbaar. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM.

Lees meer...
 

VDSMH Jubileumsymposium

De VDSMH organiseert op 11 december 2014 een symposium ter gelegenheid van haar 15-jarig bestaan. Klik hier voor meer informatie.

 

 

SVN jubileumcongres groot succes

Het SVN congres op 31 oktober en 1 november is een groot succes geweest met een record aantal bezoekers! Op vrijdag waren er 152 bezoekers en op zaterdag waren er 726 bezoekers.

Door één van de bezoekers is er op zaterdag deze reportage gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=Vm3QqW6hScc&feature=share

Op deze website volgt binnenkort een uitgebreide fotoreportage.

 

Inschrijvingen voor congres gesloten.

Inschrijven voor het jubileumcongres is niet meer mogelijk.

Er worden vrijdag 157 en zaterdag 792 bezoekers verwacht.

Verhindering
Indien u onverhoopt verhinderd bent, is het toegestaan een plaatsvervanger gebruik te laten maken van de reservering, mits de naam van de vervanger uiterlijk 1 week voor aanvang van dit congres via de mail is doorgegeven aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Annuleren is niet meer mogelijk.
 

VCCN 12de Nationale CleanroomDag en informatiemarkt Contamination Control

Op woensdag 8 oktober a.s. organiseert VCCN de 12de Nationale CleanroomDag in combinatie met een informatiemarkt Contamination Control in Congrescentrum Spant! in Bussum. Ontvangst en bezoek van de informatiemarkt is vanaf 09.00 uur. Aanvang programma om 09.55 uur. Einde: ca. 17.00 uur. Het programma bestaat uit twee parallelle programma’s.

Voor de meer ervaren vakgenoten is er keuze tussen diverse workshops (maximaal 3) of deelname aan (een gedeelte van) het lezingenprogramma. Workshoponderwerpen (met aanmelding vooraf):

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 9