Nieuws

VDSMH Jubileumsymposium

De VDSMH organiseert op 11 december 2014 een symposium ter gelegenheid van haar 15-jarig bestaan. Klik hier voor meer informatie.

 

 

SVN jubileumcongres groot succes

Het SVN congres op 31 oktober en 1 november is een groot succes geweest met een record aantal bezoekers! Op vrijdag waren er 152 bezoekers en op zaterdag waren er 726 bezoekers.

Door één van de bezoekers is er op zaterdag deze reportage gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=Vm3QqW6hScc&feature=share

Op deze website volgt binnenkort een uitgebreide fotoreportage.

 

Inschrijvingen voor congres gesloten.

Inschrijven voor het jubileumcongres is niet meer mogelijk.

Er worden vrijdag 157 en zaterdag 792 bezoekers verwacht.

Verhindering
Indien u onverhoopt verhinderd bent, is het toegestaan een plaatsvervanger gebruik te laten maken van de reservering, mits de naam van de vervanger uiterlijk 1 week voor aanvang van dit congres via de mail is doorgegeven aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Annuleren is niet meer mogelijk.
 

VCCN 12de Nationale CleanroomDag en informatiemarkt Contamination Control

Op woensdag 8 oktober a.s. organiseert VCCN de 12de Nationale CleanroomDag in combinatie met een informatiemarkt Contamination Control in Congrescentrum Spant! in Bussum. Ontvangst en bezoek van de informatiemarkt is vanaf 09.00 uur. Aanvang programma om 09.55 uur. Einde: ca. 17.00 uur. Het programma bestaat uit twee parallelle programma’s.

Voor de meer ervaren vakgenoten is er keuze tussen diverse workshops (maximaal 3) of deelname aan (een gedeelte van) het lezingenprogramma. Workshoponderwerpen (met aanmelding vooraf):

Lees meer...
 

Accreditatiepunten medewerkersdag SVN

Op 31 oktober en 1 november wordt het jubileumcongres van SVN, Sterilisatie Vereniging Nederland, gehouden ter ere van het 45-jarig bestaan van vereniging. Alle CSA’s in Nederland hebben een aankondiging poster ontvangen met een begeleidende brief. In de brief staat dat de medewerkersdag is geaccrediteerd met 40 SVN punten, dit moet natuurlijk 40 SVN punten zijn voor beide dagen, 20 per dag en 10 per dagdeel.

 

Meer aandacht nodig voor veilig gebruik van medische technologie

Op de website van de IGZ staat een rapport over de invoering van het convenant 'Veilige toepassing medische technologie in ziekenhuizen'. Invoering blijkt nog onvoldoende geborgd en dit brengt een onwenselijke situatie met risico's voor de patiënt met zich mee. Lees hier het hele artikel op de website van de IGZ.

 

Europees Parlement wil betere controle op medische hulpmiddelen

Het Europees Parlement heeft met een ruime meerderheid ingestemd met wetsvoorstellen die de controle op en certificering van medische producten moeten verbeteren. Het gaat om producten als borstimplantaten en kunstheupen.
Het Europees Parlement wil met de nieuwe wetgeving vooral bereiken dat medische producten beter te traceren zijn en dat patiënten en medici beter geïnformeerd zijn over de producten die ze gebruiken. Lees meer...

 

accreditatie praktijkopleiderstraining SVGB

Werkbegeleiders en praktijkopleiders die betrokken zijn bij het opleiden van een leerling MSMH en op dit gebied aan deskundigheidsbevordering willen doen, kunnen de 2 daagse Praktijkopleiderstraining van de SVGB volgen. Deze training kan ook incompagny worden aangeboden. De deelname levert 20 accreditiepunten op.
Kijk voor meer informatie en  voor  aanmelding: www.svgb.nl en dan de button 'naar het servicepunt'.

 

RIVM Validatie rapport

Het RIVM rapport "Validatie van stoomsterilisatoren in de Nederlandse ziekenhuizen: Stand van zaken" is gepubliceerd.

Klik hier om door te gaan naar de RIVM website.

Het rapport kunt u hier downloaden.

 

Symposium 'Schaduwzijden in de decontaminatie van flexibele endoscopen'

Klik op de aankondiging om door te gaan naar de website van het Wenckebachinstituut.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 9