Nieuws

accreditatie praktijkopleiderstraining SVGB

Werkbegeleiders en praktijkopleiders die betrokken zijn bij het opleiden van een leerling MSMH en op dit gebied aan deskundigheidsbevordering willen doen, kunnen de 2 daagse Praktijkopleiderstraining van de SVGB volgen. Deze training kan ook incompagny worden aangeboden. De deelname levert 20 accreditiepunten op.
Kijk voor meer informatie en  voor  aanmelding: www.svgb.nl en dan de button 'naar het servicepunt'.

 

RIVM Validatie rapport

Het RIVM rapport "Validatie van stoomsterilisatoren in de Nederlandse ziekenhuizen: Stand van zaken" is gepubliceerd.

Klik hier om door te gaan naar de RIVM website.

Het rapport kunt u hier downloaden.

 

Symposium 'Schaduwzijden in de decontaminatie van flexibele endoscopen'

Klik op de aankondiging om door te gaan naar de website van het Wenckebachinstituut.

 

Programma voorjaarscongres

 

Voorjaarscongres SVN

(In)valide Validatie

Vrijdag 21 maart 2014


Klik hier om door te gaan naar het aanmeldformulier.


Het programma kunt u hier downloaden.

Aan het congres zijn 20 SVN accreditatiepunten toegekend (10 per dagdeel).

 

Educatiedagen 2014 Interster

Ook Interster International beidt in 2014 diverse scholingsdagen aan. U kunt hier de folder bekijken.

 

Lijst met geaccrediteerde MSMH's

De accreditatiecommissie (onderdeel van de opleidingscommissie) heeft hard gewerkt om alle aanvragen die eind 2013 nog binnen kwamen te verwerken. U kunt de meest recente lijst hier bekijken.

 

Diaconessenhuis Meppel roept patiënten terug

Het Diaconessenhuis in Meppel roept 198 patiënten terug, omdat deze zijn behandeld met cystoscopen die niet gedesinfecteerd zijn. Mogelijk hebben patiënten daardoor hepatitis B, C of hiv opgelopen.

Het gaat om mensen die in het ziekenhuis waren voor een blaasonderzoek. Ze werden tussen 5 november en 23 december onderzocht met een cystoscoop. Artsen kijken bij zo'n onderzoek met een holle buis in de plasbuis en de blaas.
Eind vorige maand bleek dat de cystoscopen in het Diaconessenhuis niet op de juiste manier zijn gedesinfecteerd.
Uit onderzoek blijkt dat er geen bacteriën op de medische apparatuur zijn aangetroffen. Toch roept het ziekenhuis de patiënten terug. "Hoewel de kans op infectie zeer klein is, wil het Diaconessenhuis uitsluiten dat patiënten een infectie hebben opgelopen."

Er is bloedonderzoek nodig om vast te stellen of patiënten zijn besmet. Dat gebeurt de komende dagen. Na vijf werkdagen is de uitslag bekend.

 

Bron: nos.nl

 

Ben jij de 1000e geaccrediteerde MSMH?

997...998...999...

In 2013 hebben zich ruim 900 MSMH's aangemeld voor accreditatie als MSMH. Voor de 1000e MSMH die zich aanmeldt, is er een leuke verrassing. Klik hier om je aan te melden of voor informatie over accreditatie.

 

 

 

Masterclass Convenant Veilige toepassing medische technologie

In november 2011 hebben de NVZ, NFU en Revalidatie Nederland het convenant Veilige toepassing van medische technologie in het ziekenhuis gepubliceerd. Het convenant moet worden gezien als een integraal onderdeel van het veiligheidsmanagement systeem van een ziekenhuis. De IGZ hanteert dit convenant als veldnorm en toetst de ziekenhuizen op naleving van de in het convenant beschreven eisen. Niet voldoen aan het convenant levert niet alleen veiligheidsrisico’s op in de directe patiëntenzorg, maar het maakt een ziekenhuis ook commercieel en juridisch kwetsbaar.

De NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) verzorgt in februari 2014 een masterclass over dit convenant. Klik hier voor meer informatie.

 

Foto's medewerkersdag

Hier kunt u een foto impressie vinden van de medewerkersdag 2013.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 8